Relaties kunnen soms goed gecompliceerd zijn. Soms denk je de juiste partner te hebben gevonden en dan gaat het compleet mis. Soms kom je er niet uit en dan heb je de hulp van een relatiedeskundige, een relatiebemiddelaar nodig om je te koppelen aan de juiste partner.

Relatiebureaus

Niet voor niets zijn er tegenwoordig relatiebureaus waar je aansluiting kunt vinden indien je op zoek bent naar de juiste partner. Uiteraard is het een ware uitdaging om na te gaan als het om professionals gaat en wat de kans van slagen is bij zo een “matching”. Het is daarbij goed om aan te geven dat er geen specifieke studie bestaat die je opleidt tot relatiedeskundige. Velen geven aan psycholoog te zijn en daarbij de nodige vaardigheden te hebben ontwikkeld. Weer anderen geven aan, jaren ervaring te hebben in het coachen van koppels en daarom competent te zijn. Je kunt je ook niet volledig vastklampen aan al het positieve op de billboards en de flyers omdat dat allemaal onderdeel is van de marketingstrategie.

Herken een goede relatiebemiddelaar

Je weet inmiddels dat een relatie bemiddelaar je kan helpen maar vraagt je echter af, waar je een goede relatiebureau aan kunt herkennen. Deze zijn te identificeren door deskundige adviezen en coaching. Het is belangrijk om aan te geven dat verliefdheid, bijvoorbeeld en houden van geen keus is. We zijn mensen en dit soort zaken overkomen ons simpelweg. Dit betekent nog niet dat je een match voor elkaar bent. Immers, matching methoden bestaan niet. Het relatiebemiddelingsbureau, aangesloten bij zo’n bureau heeft ervaring in het coachen en uitbrengen van adviezen. Deze persoon weet op basis van jarenlange ervaring, welke persoonlijkheid het meest bij je past. Dit, gevolgd door de vele sessies waarbij jij en je (toekomstige) partner in staat worden gesteld om aan elkaar te werken. De bemiddeling is daarom een positieve ontwikkeling.De mate waarin jullie bij elkaar blijven of elkaar de kans gunnen om elkander de beste zijde te bewijzen, is geheel des persoon. Daarnaast is liefde op zich een factor dat zeker moet worden meegenomen. Echter, is daar uiteraard tijd voor nodig. Je raakt verliefd en je leert houden van. Je blijft bij elkaar omdat je goed op elkaar bent afgestemd, goed met elkaar kunt opschieten en er vertrouwen in de relatie is.

Een kwalitatief relatiebureau

Kortom, een goed relatiebureau loopt nimmer te koop met een formule of methode om mensen duurzaam en effectief aan elkaar te koppelen. Je herkent deze niet anders dan advies en coaching op maat. Dit met de nodige terugkoppeling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.