Het vervolg

Jouw eerste date is achter de rug en het was echt een droomdate. Je kunt niet wachten om jouw date opnieuw te zien. Maar wanneer kun je die tweede date voorstellen?

Tijdens de date

Wanneer jouw date echt beter verloopt dan jullie beiden hadden durven hopen is het niet raar om het ijzer te smeden als het heet is. Dan kun je dus een tweede date tijdens de eerste date al voorstellen. Uiteraard moet je hiervoor wel een beetje lef hebben. Het zorgt er in ieder geval dat eventuele twijfels meteen worden weggenomen. Het kan de relatie ook een beetje een boost geven omdat er duidelijkheid is over wat jullie van elkaar vinden. Het nadeel is dus dat je er dan niet meer onderuit kunt en je meteen alles op tafel legt.

Het einde van de date

Ook kun je aan het einde van de date een tweede date voorstellen. Aan alles komt een einde en misschien eindigt jouw date voor je gevoel veel te vroeg. Je bent nieuwsgierig of de persoon met wie je hebt afgesproken net zo geïnteresseerd in jou als dat jij in hem of haar bent. Dan is het altijd een optie om het aan het einde te doen. Het nadeel is wel dat het in deze situatie moeilijk kan zijn om nee te zeggen, waardoor de ander er later misschien nog op terug komt. 

Na de date

Een van de meest voorkomende gevallen is dat je beiden naar huis gaat en even de tijd neemt om te reflecteren op de date. Vaak laat het contact na de eerste date al zien wat je ervan denkt: of het contact verloopt soepel verder of het wordt verbroken.

Enkele dagen na de date

Op internet staan er vaak verhalen dat je pas enkele dagen na de date een tweede date zou moeten voorstellen. De zogenaamde regel waar je 3 dagen moet wachten tot je weer contact opneemt is alles behalve aan te raden: het lijkt alsof je niet geïnteresseerd bent tegenover de ander.

Afwachten

Als je zelf heel zeker weet dat je de ander leuk vind maar twijfelt of hij of zij er hetzelfde over denkt kun je er ook altijd nog voor kiezen om te wachten tot de ander het voorstelt. Je hoeft niet uit jouw comfort zone te stappen door af te wachten. De regel is eigenlijk dat de man het initiatief zou moeten nemen, maar we leven niet meer in de middeleeuwen en daarnaast zijn er niet alleen koppels met een man en vrouw. Ga er dus voor en stel het zelf voor!