Online daten

Of je nu gewoon nieuwsgierig bent, al wat langer dan je wilt single bent of je wil weer aan het daten slaan: Online dating is zeker iets wat je kunt overwegen. Steeds vaker hoor je succesverhalen om je heen, en het taboe rondom online dating begint langzaam maar zeker te verdwijnen.

Datinglocaties

Maar wat houdt het nu precies in? Datingwebsites horen tegenwoordig bij de zoektocht naar die ene speciale persoon in jouw leven. Er zijn veel verschillende soorten mensen en dus ook veel verschillende datingsites. Wanneer je de keuze maakt om je onder te dompelen in de wereld van online dating zul je eerst moeten overwegen welke doelgroep jij graag aan zou willen spreken met jouw datingprofiel. Ga je voor de hoger opgeleiden, 50-plussers, LGBTQ of ga je toch liever voor een reguliere datingsite waar je mensen in alle vormen en maten kunt vinden?

Het invullen van je profiel

De meeste sites moet je een persoonlijkheidstest invullen wanneer je je aanmeldt. Aan de hand van jouw antwoorden wordt er een profiel gevormd. Dan kun je nog een mooie foto uitkiezen en kun je aan de slag. Meestal kun je deze stappen gratis volgen en uitvoeren en kun je zonder te betalen zien wie jouw perfecte match zou moeten zijn. Op het moment dat je ervoor kiest om ook daadwerkelijk een bericht te sturen naar die leuke man of knappe dame wordt er echter wel een bepaald bedrag gevraagd.

De voordelen van online daten

Er zijn uiteraard genoeg voordelen te benoemen van het online daten. Als je wereldje maar klein is en je niet op veel plekken komt kan online dating echt een uitkomst voor je zijn. Daarnaast hoef je je niet ongemakkelijk te voelen: online dating is een poel vol flirtende vrijgezellen die vaak niet op hun mondje zijn gevallen. En kom je nu toch iemand tegen die je niet helemaal bevalt? Met een paar klikken is deze verwijderd uit jouw contacten of in het ergste geval geblokkeerd en gerapporteerd.